Celeste på kursIdag var det kurs för Celeste. Hon var på gott humör och tyckte det var roligt att få vara själv med matte. Mycket snö var det att springa runt i. Det var 5 andra hundar med på kursen.

Det som vi gick igen om var att ha ett ord för belöning så att hunden förknippade ordet med att göra rätt och att få godis. 
Att träna det i olika situation så att det går in.
Det andra som vi tränade på hur man hunden att gå fint i kopplet. Att man ska ha godiset på samma sida som hunden så att man inte får en hund som går över på fel sida.
Att man ska ge godis långt ner så att hunden inte ska behöva hoppa för att få godis. Om hunden hoppar ta upp godiset högt upp eller om hunden hoppar för högt ha det bakåt ryggen. 
Vidare gick vi igenom hur man började att träna stanna att man. Låterhunden gå med och att man sedan stoppar med handen samtidigt som man rör på sig fram själv. 

Efter kursen åkte vi till Tyresö handelsträdgård för att köpa krukor med det var stängt för säsongen. så jag åkte. Istället till Tyresö centrum där jag hitta snygga vita krukor som var samal nedtill så att jag kan ha dem på fönsterbrädan. Även lösnaglar eftersom de jag köpte sist bara går sönder.

Hem igen fortsatte städningen och att fixa blommor. 
Så mycket jobb men trivs inte när det är ostädat hemma. 

Lagade en mycket god grön sparrissoppa

Tog bort topparna på sparrisen. Kokade skjälkarna i 5 dl vatten och en buljongtärning. Smält 3 matskedar smör och 4 matskedar majsmjöl och 2,5 dl matlagningsgrädde.s

När sparrisen är mjuk häll buljongens med grädden och mixa den kokta sparrisen och vispa ihop med lite salt.
Kommentera här: